УЧЕНИЦИ

 Ученици Основне школе „Милан Ракић“ у Мионици су талентована, креативна, одговорна, амбициозна, племенита, праведна, пожртвована, духовита, ведра, васпитана и дружељубива деца. Они с љубављу и поносом представљају нашу школу. Радо се укључују у све школске наставне и ваннаставне активности.

Према својим интересовањима опредељују се за одређене секције и изборне предмете (информатика и рачунарство; цртање, сликање, вајање; домаћинство; веронаука и грађанско васпитање).  Има ученика који су активисти Црвеног крста Мионица, ученика који су чланови Еко-патроле (у оквиру еколошке секције), који су чланови културно-уметничког друштва и разних спортских тимова. Тренирају карате, кошарку, фудбал, иду у музичку школу. Школа се труди да понудом ваннаставних активности, а у складу са својим могућностима, задовољи потребе и жеље већине ученика.
Ученици се радо одазивају прикупљању материјалне или хуманитарне помоћи за своје другове којима је та помоћ потребна. Прошле године смо у школи спровели акцију под називом „Лименке сакупљај-околину сачувај“. У тој акцији прикупљено је доста лименки које су прослеђене на рециклажу. У припреми је и оснивање Ђачке задруге.
Ученици радо учествују у спортским активностима. У првом полугодишту школске 2010/2011. године, кошаркашка екипа наше школе, предвођена наставницима физичког васпитања Гораном Ђукићем и Ђорђем Софронићем, освојила је друго место на такмичењу основних школа у Хали спортова у Ваљеву.  Прелазни пехар, у оквиру спортских активности поводом обележавања Дечје недеље 2010. године, освојили су ученици 82 одељења. У локалном  мионичком часопису „Запис“ редовно се објављују литерарни текстови и песме наших малих писаца и песника. Такође, текстове о школи, активностима и успесима ученика и наставника, прослеђујемо на објављивање у „Просветном прегледу“. Тиме желимо да истакнемо и промовишемо рад наше школе.
Многи ученици се радо укључују у обележавање светских дана, као што су: Дан борбе против сиде, Дан заљубљених, Дан жена, светски дан Рома итд, затим у активности поводом обележавања Дечје недеље, Дана школе, Школске славе Свети Сава, учествују у пролећном кросу РТС-а и у разним другим такмичењима. Ученици из специјалног одељења су уз помоћ својих наставница  обележили 3. децембар - светски Дан особа са инвалидитетом, изложбом својих ликовних радова и фигура од гипса.
Сви запослени су спремни да саслушају и уваже дечје идеје и помогну да се оне, уколико је то могуће, реализују . Њихово задовољство и успеси нас мотивишу да се што више трудимо да им обезбедимо још боље услове за раст, учење и развој али и активности којима ће побољшати своје међудругарске односе, развити такмичарски дух, толеранцију и пријатељство.

врхврх

© 2010 - ОШ "Милан Ракић" Мионица | Дизајн Веб тим