УЧЕНИЦИ

 Ученици Основне школе „Милан Ракић“ у Мионици су талентована, креативна, одговорна, амбициозна, племенита, праведна, пожртвована, духовита, ведра, васпитана и дружељубива деца. Они с љубављу и поносом представљају нашу школу. Радо се укључују у све школске наставне и ваннаставне активности.

 

Према својим интересовањима опредељују се за одређене секције и изборне предмете (информатика и рачунарство; цртање, сликање, вајање; домаћинство; веронаука и грађанско васпитање).  Има ученика који су активисти Црвеног крста Мионица, ученика који су чланови Еко-патроле (у оквиру еколошке секције), који су чланови културно-уметничког друштва и разних спортских тимова. Тренирају карате, кошарку, фудбал, иду у музичку школу. Школа се труди да понудом ваннаставних активности, а у складу са својим могућностима, задовољи потребе и жеље већине ученика.

 

Ученици се радо одазивају прикупљању материјалне или хуманитарне помоћи за своје другове којима је та помоћ потребна. У школи се спроводе акције за прикупљање рециклажног материјала. Ученици радо учествују у спортским активностима.

 

У локалном  мионичком часопису „Билтен“ редовно се објављују литерарни текстови и песме наших малих писаца и песника. Такође, текстове о школи, активностима и успесима ученика и наставника, прослеђујемо на објављивање у „Просветном прегледу“.

 

Тиме желимо да истакнемо и промовишемо рад наше школе. Многи ученици се радо укључују у обележавање светских дана, као што су: Дан борбе против сиде, Дан заљубљених, Дан жена, светски дан Рома итд, затим у активности поводом обележавања Дечје недеље, Дана школе, Школске славе Свети Сава, учествују у пролећном кросу РТС-а и у разним другим такмичењима. Током школске године обележавају се Европска недеља мобилности, Дан здраве хране, Дан хлеба, Дан јабука, Дан сећања на Иву Андрића, Дан рођења Иве Андрића, Међународни дан толеранције,  Међународни дан људских права, Дан особа са инвалидитетом, Новогодишње активности, Дан матерњег језика, Међународни дан борбе против вршњачког насиља, Дан розих мајица, Међународни Дан жена, активности којима је циљ безбедност деце у саобраћају, Светски дан особа са аутизмом, Светски дан здравља, Светски дан Рома, Међународни дан планете Земље, Светски дан књиге, Доситејеви дани, Међународни дан породице, Светски дан пчела, Међународни дан деце, итд.


Сви запослени су спремни да саслушају и уваже дечје идеје и помогну да се оне, уколико је то могуће, реализују . Њихово задовољство и успеси нас мотивишу да се што више трудимо да им обезбедимо још боље услове за раст, учење и развој али и активности којима ће побољшати своје међудругарске односе, развити такмичарски дух, толеранцију и пријатељство.

 

 

Садржај странице је последњи пут мењан 23.07.2023 13:05 .

врх врх

© 2010 - ОШ "Милан Ракић" Мионица | Дизајн Веб тим